Kyoto

Verken de stad.

Werelderfgoed: een bezoekje waard?

De stad Kyoto heeft maar liefst 17 werelderfgoedsites. Hieronder zie je enkele van deze sites.

KyotoTradities en tempels
Voor Japanners is Kyoto de oude keizerlijke hoofdstad. Een plek van tradities, theeceremonies en geisha’s. En van spiritualiteit: heel wat van de talloze boeddhistische tempels heb je er voor jou alleen.

Ligging
Kioto ligt midden op het eiland Honshu De stad is in het westen, noorden en zuiden omringd door bergen en wordt door tweeën gedeeld door de rivier de Kamo die van noord naar zuid stroomt. De stad is berucht vanwege de enorme hitte zonder een zuchtje wind tijdens zomernachten.

Tempels
Kyoto is altijd de Keizerlijke hoofdstad geweest van Japan. Gezien alle prachtige bezienswaardigheden hebben de keizers flink hun best gedaan om de stad een Keizerlijke status te geven. Overal vindt je tempels, paleizen en schitterende tuinen. Dit in combinatie met de schitterende locatie van Kyoto (het ligt in een dal) geven de stad een spectaculair uitzicht.
Kyoto is de voormalige hoofdstad van Japan. Maar liefst 1100 jaar was hier het centrum van politiek en cultuur in Japan. De stad is wereldberoemd voor zijn vele tempels. Maar liefst 17 van deze tempels en heilige plekken zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst. In totaal telt de stad zo’n 1600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen.

“Het leven in harmonie met de natuur is de centrale doelstelling van het Japanse natuurbeleid.”

Lucas Reijnders​